• Informácia k dotácii na stravu a školské potreby od 1.1.2023

          • Vážení rodičia!

            Od 1.1.2023 má nárok na dotáciu na stravu žiak ZŠ a dieťa MŠ za nasledovných podmienok:

            žiak ZŠ a dieťa MŠ je v hmotnej núdzi (HN) alebo životnom minime (ŽM). Je k tomu nevyhnutné neodkladne požiadať po 1.1.2023  na UPSVaR  Nitra Štefánikova 86 o posúdenie príjmu za posledných 6 mesiacov (Formular_na_posudenie_prijmu.pdf), aby stihli posúdiť  a vydať potvrdenie o hmotnej núdzi alebo životnom minime. Žiaci ZŠ a predškoláci MŠ v HN a ŽM majú nárok aj na dotáciu na školské potreby. Aby sme Vás mohli zaradiť do žiadosti o dotáciu, je potrebné najneskôr do 5.1.2023 do 13.00 hod. odovzdať náležité potvrdenia a čestné vyhlásenia do schránky pri ZŠ Nové Sady 176 (vchod nad šatňou). Zároveň prosíme uviesť aj tel. kontakt zákonného zástupcu, aby sme Vás mohli kontaktovať v prípade nezrovnalostí.

            alebo

            • žiak ZŠ a dieťa MŠ - predškolák od 1.1.2023 má nárok na dotáciu na stravu, ak si ani jeden zákonný zástupca (rodič) neuplatňuje od 1.1.2023 na toto dieťa daňový bonus. Aby sme Vás mohli zaradiť do žiadosti o dotáciu, je potrebné podpísať a doručiť najneskôr do 5.1.2023 do 13.00 hod. do schránky pri ZŠ Nové Sady 176 (vchod nad šatňou) nové čestné vyhlásenie (tlačivo bude k dispozícii ihneď po jeho úprave na webovom sídle ústredia UPSVaR).

            Ďalšie informácie k poskytovaniu dotácií a oprávnenosti detí sú uvedené na webovom sídle ústredia: Dotácie pre deti na stravu a školské potreby > ÚPSVaR (gov.sk) https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti/vzory-ziadosti-pre-oblast-socialnych-veci-a-rodiny/dotacie-pre-deti-1.html?page_id=268778

            V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa poskytovania dotácie na stravu a školské potreby kontaktujte v pracovných dňoch od 8.00 hod. do 14.00 hod. p. Lampertovú 0911 869 890

          • Prerušenie prevádzky školy

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre nariaďuje  Základnej škole s materskou školou Nové Sady 176  zákaz prevádzky  od 19.12.2022 do 22.12.2022 (vrátane) na základe hlásení o výskyte chrípky, chrípke podobných ochorení a ďalších akútnych respiračných ochorení u žiakov a zamestnancov školy.

              

          • Návšteva lektora anglického jazyka

          • V dňoch 30.11. a 2.12. našu školu navštívil lektor anglického jazyka z Turecka. Na vybraných vyučovacích hodinách žiakom pripravil prezentáciu, kde predstavil jeho rodnú krajinu. Po prezentácií viedol so žiakmi rozhovory s cieľom zdokonaliť ich komunikačné schopnosti.

          • Okresné kolo TECHNICKEJ OLYMPIÁDY - NAŠI VÍŤAZI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album OkResné kolo TECHNICKEJ OLYMPIÁDY - NAŠI VíŤAZI.

            Po úspešnom absolvovaní školského kola boli naši najlepší žiaci na škole skúsiť šťastie aj v Nitre na okresnom kole. Po zvládnutí manuálnej zručnosti pri tvorbe výrobku z dreva podľa nákresu a napísaní testu z teórie išli s očakávaním výsledku domov. Po týždni sa ale dočkali. Sú víťazmi a postupujú do krajského kola. Gratulujeme a držíme palce.

          • Červené stužky

          • Červené stužky sú symbolom a názvom kampane boja proti AIDS, do ktorej sme sa zapojili i v tomto školskom roku. Šestnásty ročník kampane Červené stužky vyvrcholil 1. decembra 2022 – na Svetový deň boja proti AIDS.  Informačná nástenka o kampani  predstavuje stužku, ktorá je symbolom krvi a života. 

            Žiaci 8. ročníka sa dozvedeli dôležité informácie o víruse HIV, ochorení AIDS a význame červených stužiek.  Využili sme materiál dostupný na stránke www.cervenestuzky.sk., diskutovali sme o víruse HIV, spôsoboch prenosu a zamýšľali sme sa o ochorení AIDS prostredníctvom aktivity „Pravda alebo Mýtus“ . Dozvedeli sme sa viac o Misii sv. Jána v Barbertone v Juhoafrickej republike, kde pôsobia aj slovenskí misionári a dobrovoľníci, ktorí sa starajú o umierajúcich dospelých a deti s ochorením AIDS. Zistili sme, že tento problém neobchádza ani Slovensko a že taktiež bojujeme s postupným nárastom chorých. 

            Na záver sme si pripli na hruď červené stužky a vyjadrili sme tak solidaritu, nádej a podporu pre ľudí (aj deti) trpiacich týmto ochorením.

          • Viete, koľko lásky sa zmestilo do krabice od topánok?

          • Niečo sladké, niečo slané, niečo teplé, niečo mäkké, niečo voňavé, niečo na zábavu a niečo zo srdiečka obsahovala krabička, ktorá sa stala  darčekom pre babičku alebo deduška  v ZSS BENEFIT v obci Ľudovítová.

            Nádielka vianočných darčekov bola bohatá. Ďakujeme všetkým dobrosrdečným rodičom, žiakom, zamestnancom školy, ktorí prejavili chuť pomáhať, zapojili sa do tejto výzvy a svojou, láskou naplnenou krabičkou, urobili radosť osamelým, priniesli niečo výnimočné, postarali sa o milé prekvapenie a vniesli pocit tepla domova aj do zariadenia sociálnych služieb.

            ĎAKUJEME

          • COSMOS Bratislava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album COSMOS Bratislava.

            Deti spoznávali vesmírne lety bez potreby výcviku astronautov. Boli tam nádherné makety vesmírnych staníc, rakiet, skafandre, strava, ktorú jedia vo vesmíre a mnoho iného. Vesmír je jednoducho fascinujúci, a čím viac ho spoznávame, tým viac je prekvapujúcejší. Výstava bola úžasná.